Blogger'da Yazı İçerisinde Görsel Galerisi Oluşturma - BLOGGER EKLENTİLERİ

Breaking

En güzel blogger temaları

8 Şubat 2019 Cuma

Blogger'da Yazı İçerisinde Görsel Galerisi Oluşturma


Blogger'da yazı içerisinde görünümü hoş ve düzenli görsel galerisinin nasıl yapılır diye baya bir araştırma yaptıktan sonra, sizlere de sunacağım ekletiyi buldum, eklentinin kurulumu kolay rahatlıkla hepiniz kurabilirsiniz.

Blogger'ın temel problemlerinden birisi de görselleri galeri şeklinde yazı içerisinde gösterememek. Böyle olunca aşağıdaki gibi görseller alt alta sıralanarak çok yer kaplar ve göze de pek hoş gelen bir görüntü olmaz.

Ben de istediğiniz kadar görseli yan yana sıralı olarak galeri şeklinde gösterebileceğiniz bir eklenti buldum ve sizlerle paylaşıyorum. Hemen aşağıdan nasıl gözüktüğünü görebilirsiniz.

Ama bu eklentiyi kullanırken resimlerinizin boyutlandırmasını yaparsanız, daha güzel görünüyor, resim boyutlandırması hemde aynı zamanda sitenizde daha az alan kaplayarak sitenizin daha hızlı açılmasını sağlıyor.








Nasıl Yapılır?


  • Blogger'ın sol kısmında yer alan Tema ve ardından HTML'yi Düzenle seçeneklerine tıklayın. 
  • Kodların bulunduğu alana bir kez tıklayıp Ctrl+F tuşlarına basın.
  • Çıkan arama kutusuna ]]></b:skin> yazıp Enter tuşuna basın.
  • ]]></b:skin> yazısının bir üst satırına aşağıdaki kodları kopyalayıp yapıştırın.
#tr-photogallery{line-height:0;-webkit-column-count:3;-webkit-column-gap:0;-moz-column-count:3;-moz-column-gap:0;column-count:3;column-gap:0}
#tr-photogallery img{width:100%!important;height:auto!important;padding:2px}
  • Her şey bitti sayılır. Blogger'ın yazı düzenleme yerinde bulunan HTML seçeneğine tıklayarak aşağıdaki kodları yapıştırın.
<section id="tr-photogallery">
Görsellerinizi bu kısma yükleyin
</section>

Resimlerinizi veya görsellerinizin göze daha güzel görünmesini aynı zamanda daha az yer kaplayan bir şekilde gözükmesini sağladık.

Bu bizlere ne mi kazandıracak, sitenize gelen ziyaretçinizin sayfada daha uzun kalmasını sağlayarak sitenizin Seo gelişiminde fayda sağlayacaktır.

Gezi fotoğrafları, oyun ve uygulamaların ekran görüntüleri, kişisel fotoğraflar gibi birçok görsel için kullanılabilir bir eklenti.

Bu eklenti ile yukarıdaki gibi görünen görselleriniz;

bu şekilde iken, .


aşağıdaki gibi görünecektir.

Tabi ben ekran görüntüsü alarak eklediğim için pek şık görünmüyor olabilir..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder